shopping cart

Webshops steken overal de kop op en voor bijna alles is wel een webshop te vinden. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je opvalt tussen de concurrentie met je webshop! Er zijn een aantal zaken die je zelf kunt regelen om op te vallen. In onderstaand artikel zal ik je allerlei mogelijke manieren geven om op te vallen tussen de moordende concurrentie op de webshopmarkt!

Zelf doen of uit handen geven?

Je kunt ervoor kiezen om alle marketingactiviteiten zelf uit te voeren of je kunt ervoor kiezen om dit door een specialist te laten doen. Een eenvoudige manier om te adverteren met je webshop is via Google. Adverteren via Google is eenvoudig en is een goede manier om met de consument in aanraking te komen. Je kunt namelijk op populaire zoekwoorden inzetten en hierdoor je bereik vergroten. Je zou deze activiteit door een specialist kunnen laten uitvoeren, want zij hebben de middelen om eerst een goed vooronderzoek te doen!

Sociale media

Het is ook belangrijk om actief te zijn op sociale media kanalen. Door het gebruik van sociale media kan je in contact komen met je doelgroep en hiermee een lange termijn relatie opbouwen. Ook zou je via sociale media om feedback kunnen vragen en hiermee je webshop en dienstverlening optimaliseren.

Vergelijk met de concurrentie

Het is belangrijk om de concurrentie goed in kaart te brengen en vergelijk ook je eigen website en sociale media kanalen met die van hun. Kijk waarover gepraat wordt en kijk waar jij dan als webshop juist op in kan spelen! Bezoek ook zelf de websites van concurrenten en vergelijk die met jouw website. Schrijf ook de negatieve en positieve punten op. Vervolgens kun je inspelen op je eigen bevindingen en je website volledig optimaliseren!

Ik hoop dat deze tips je op weg helpen je webshop te optimaliseren!