laptop

Een webshop runnen is vaak een leuke bezigheid waarbij je met veel dingen rekening moet houden. Een aantal dingen waarmee je rekening mee moet houden zijn het aantal foutmeldingen op je website, je seo-optimalisatie, de lay-out en bijvoorbeeld je webhosting script. In dit artikel leggen wij kort uit wat voor dingen belangrijk zijn om bij te houden op je website.

SEO

SEO is een breed begrip waar je veel mee kunt. Het levert veel inkomsten op als het goed wordt aangepakt. Aanvankelijk van de taken die er toe doen zijn (vaak altijd wel wat als het gaat om SEO) wordt dit vaak uitbesteed, alleen gedaan of binnen het bedrijf in een daarvoor opgesteld online marketing team. Bij SEO kun je denken aan de foutmeldingen zoals eerder gezegd. Of de technische analyses die gemaakt worden of aan linkbuilding. Bij dat laatste is het belangrijk dat je ervoor zorgt om je eigen links van je website te kunnen plaatsen op andere relevante websites in dezelfde branche. De websites moeten wel goede waarde hebben anders ziet Google dit als een spam.

Lay-out

Het is belangrijk om een goed maar vooral ook duidelijk lay-out te hebben van een website. Dit is belangrijk zodat er bij de gebruiker geen verwarring ontstaat bij het zoeken van informatie of als de gebruiker iets op de website wilt kopen. Een lay-out moet daarom duidelijk gemaakt worden maar is niet nodig om steeds aangepast te worden (enkele verbeteringen natuurlijk wel). Anders komt dit verwarrend over bij de gebruiker als de website er steeds anders uit ziet. Het is wel handig als er thema aanpassingen te vinden zijn in verschillende (feest)momenten van het jaar zoals bij kerst of sinterklaas. Vaak wordt dit door de gebruiker als prettig ervaren.

Is er een groot budget en zijn er (te)veel taken? Dan kan er altijd nog een deel uitbesteed worden.