Haal het meeste uit video content voor je webshop webwinkel tips

Met de opkomst van sociale media en streamingplatforms zoals YouTube en Netflix is video content onmisbaar geworden voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun publiek te betrekken en te bereiken. Video’s kunnen op verschillende manieren bijdragen aan de groei van je bedrijf: zorgen voor een hogere betrokkenheid van je doelgroep, e-commerce laten bloeien, leads genereren en bijdragen aan een betere ranking in de zoekresultaten van zoekmachines.

Redenen genoeg om de camera eens ter hand te nemen. Maar hoe zet je video content nou efficiënt in voor jouw webshop?

Starten met video content doe je zo

Het maken van video content kan een uitdaging zijn, vooral als je nog nooit eerder video’s hebt gemaakt. Maar het is de moeite waard om te investeren in video, omdat het zoveel voordelen kan bieden voor je webwinkel. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van geweldige video content:

  • Ken je publiek: Maak content die aansluit bij de behoeften en interesses van je doelgroep. Zorg ervoor dat je weet wat hun pijnpunten zijn en maak video’s die deze problemen oplossen. Geen helder idee wie je doelgroep is? Maak een buyer persona.
  • Maak een plan: Voordat je begint met filmen, is het belangrijk om een duidelijk plan te hebben. Schrijf een script en maak een storyboard om ervoor te zorgen dat je je boodschap effectief kunt overbrengen.
  • Investeer in kwaliteit: Hoewel je geen duizenden euro’s hoeft uit te geven aan apparatuur, is het belangrijk om te investeren in goede kwaliteit apparatuur. Goede verlichting, geluidsapparatuur en een camera van hoge kwaliteit zullen je video’s er professioneler uit laten zien.
  • Houd het kort en krachtig: Mensen hebben een korte aandachtsspanne, dus houd je video’s kort en krachtig. Probeer het onder de 2 minuten te houden, korter is nog beter. Heb je meerdere boodschappen die je in één video wilt communiceren? Maak een ultrakorte video per boodschap.
  • Maak het visueel aantrekkelijk: Gebruik visuals, animaties en andere visuele elementen om je video interessanter te maken. Dit zal ook helpen om de aandacht van je publiek vast te houden.

De belangrijkste tip volgens Thomas Lapperre van Blossom your Content is om gestructureerd te werken. “Begin niet lukraak, werk volgens een plan. Zorg ervoor dat het hebben van plezier en de ruimte om fouten te maken in dat plan verwerkt zit, dan geef je jezelf genoeg marge om er lol in te krijgen en er wat moois van te maken”, stelt Thomas. Maar neem het wel allemaal serieus: “Video content biedt een unieke kans om je publiek te bereiken en je boodschap effectief over te brengen. Maak video’s die aansluiten bij de behoeften van je doelgroep en maak ze zo kort en visueel aantrekkelijk mogelijk. Met de juiste strategie en aanpak kan video content een krachtige tool zijn om je bedrijf te laten groeien en te laten opvallen in een steeds drukker wordende markt.”

Wat kun je allemaal met video content laten zien?

Video kan op verschillende manieren worden ingezet, waaronder:

  • Productdemonstraties: Laat klanten zien hoe jouw product werkt of wat het kan doen door middel van een video-demonstratie. Dit kan klanten helpen om een beter beeld te krijgen van wat ze kunnen verwachten en hoe het product hun leven kan verbeteren. Vooral in product categorieën zoals elektronica, voedsel en boodschappen, health & beauty en vakanties werken productvideo’s goed.
  • How-to video’s: Video’s met stap-voor-stap instructies kunnen klanten helpen bij het oplossen van problemen of het gebruik van producten en diensten. Dit kan leiden tot een verbeterde klanttevredenheid en loyaliteit.
  • Klantbeoordelingen: Het delen van video’s van klanten die hun ervaringen delen, kan de geloofwaardigheid van jouw merk vergroten en potentiële klanten overtuigen om voor jouw product of dienst te kiezen.
  • Bedrijfspresentaties: Video’s kunnen worden gebruikt om een verhaal te vertellen over jouw bedrijf, waardoor potentiële klanten een beter begrip krijgen van wie je bent en wat je doet.
  • Webinars: Webinars bieden een geweldige manier om je expertise te tonen en potentiële klanten te informeren over jouw producten en diensten. Door het verstrekken van waardevolle informatie, kun je het vertrouwen en de autoriteit van jouw merk vergroten.

Haal het meeste uit video content voor je webshopZelf video’s maken of een kickstart krijgen?

Het creëren van hoogwaardige video-inhoud kan echter een uitdaging zijn, vooral als je geen ervaring hebt met videoproductie. Om ervoor te zorgen dat jouw video’s van hoge kwaliteit zijn, is het cruciaal om direct aandacht te besteden aan zaken als belichting, geluid en editing. Het inhuren van een professional kan helpen om ervoor te zorgen dat jouw video’s er professioneel uitzien en klinken. Zorg daarbij voor kennisoverdracht, zodat jouw marketingspecialist snel op het juiste niveau zit.

Tot slot: vergeet niet om de prestaties van jouw video’s te meten en te optimaliseren. Kijk naar factoren als kijkersaantallen, kijkduur en conversieratio’s om inzicht te krijgen in wat wel en niet werkt voor jouw publiek en kun je jouw videocontent dienovereenkomstig aanpassen en verbeteren. Probeer verschillende soorten video-inhoud en focus op het continue optimaliseren van jouw productieproces. Alleen dan kun je jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen en jouw marketingdoelen bereiken met video content.